Sommer på Hornsjø

Sommer-ørretfiske-

Fjellfiske

 

Hotellet ligger i et utrolig fredelig fjellområde, omgitt av variert og vennlig natur. Her er ikke ville fjell, men sjøer og små fiskevann, myrer og lettnådde fjelltopper. Vegetasjonen og dyrelivet er variert, og med klimaendringene erobrer trærne områder høyere og høyere opp, også ovenfor hotellet.

Det er mer enn 40 sjøer og fiskevann i Øyerfjellet. Det er over 100 kilometer med elver og bekker som gir utmerket fiske. Mest alminnelig fisk er ørret og abbor. Fiskekort kan kjøpes i resepsjonen.

sommer-Elgtråkk-ved-Hornsjøen

Elg safari

 

Ta bilen din eller bli med oss på en kveldstur til Øyerfjellet for å se på elg og andre dyr. Det er et stort antall elg i vår lokale fauna, men det er heller ikke uvanlig å se hjort, rådyr, rein, harer, bever og noen ganger være så heldige å se spor etter gaupe eller kanskje en bjørn.

L1480888

Fugletitting

 

Vi har et stort antall unike og sjeldne fugler som kan ses i området. På våren er det vanlig å se og høre gauken, og orrfuglen finner du og kan lure deg til en titt på forestillingen i parringstiden. Andre fugler i området inkluderer rype, trane, myrhauk, grå hegre, grønnfink og mange andre forskjellige arter

edited-postcards06

De fire toppene og en extra

 

Det er mange fjell topper i Øyerfjellet som er perfekte mål for dagsturer. Disse toppene inkluderer Hitfjell, Reinsfjell, Hafjell og Kriksfjell, så vel som mange andre.

Sæteropplevelser Hornsjo Hoyfjellshotell | Norway

Sæteropplevelser

 

Besøk lokale sætre i Øyerfjellet. Det er 5 lokale gårder du kan besøke: Holmsetra, Steinsetra, Hornsjø seter, Sjøsetra.

IMG_4769

Plukke bær og sopp

 

Fra sensommeren og fremover er det gode muligheter for høsting av bær og sopp. Blåbær, molter og tyttebær finnes mangesteder, mens det er et stort utvalg av sopp som kan hentes, om vårværet har vært bra.