Opplevelser

Hornsjø ligger i en naturreservat og er derfor innhyllet i ren natur og ofte absolutt stillhet. Dette tilbyr også et stort utvalg av naturopplevelser og aktiviteter rett utenfor døren, både for enkeltpersoner, familier og grupper.

Hver sesong her har sin egen sjarm og byr på forskjellige opplevelser og aktiviteter. Området er ideelt for alle former for natursporter samt nordisk natur- og dyrelivsutforskning.
Vi tilbyr både gjester og dagsbesøkende en rekke unike nordiske naturopplevelser – inkludert guidet fjellsafari (elg safari) og skiturer med våre to malamut-hunder.

Familie

Alpine og langrenn

Hornsjø ligger bare 30 km. fra den populære Hafjell Alpine Park, der familien kan glede seg over skiløyper på alle nivåer. Hafjell tilbyr kurser for både barn og voksne. Rett utenfor døren har Hornsjø tilgang til 500 km. av preparerte “trikkeskinne-lignende” spor for både nybegynnere og erfarne skiløpere.

Naturutforskning

Området rundt Hornsjø er fullt av urørt natur som venter på å bli utforsket. Ta familien med på dagsturer, sykling eller kanopadling på sjøen. Vi har 4 kanoer og tilgang til to robåter ved Hornsjø.

I løpet av vinteren

For familier med yngre barn er området rundt hotellet perfekt for akebakker, bygging av snøhuler og for å ha snømannskonkurranser.

Innedørs aktiviteter

På kvelder og i regnfulle dager kan det være lurt å sitte ved peisen og spille brettspill. For de yngre barna har vi et lekerom med mye leker og spill. Svømmebassengene er åpne hele dagen. Badstuene kan varmes opp på forespørsel. Bordtennis er tilgjengelig når som helst.

SPORT

 

 

 

 HARFJELL ALPINE PARK

Hornsjø ligger bare 30 km. fra den populære Hafjell Alpine Park, som tilbyr alpinsport på alle nivåer med snøgaranti 7 måneder i året. 

LANGRENN

Mot vest og sør: 500 km. av preparerte trikke-lignende spor rett utenfor døren, for både nybegynnere og erfarne skiløpere. Mot øst: garantert fri fra preparerte løyper. Villsnø  for de villere naturentusiaster.

FOTTURER OG TERRENGSYKLING

DNT hytte nummer 575 ligger på Hornsjø. DNT-stier passerer rett ved hotellet. DNT tilbyr lengre eller kortere strekninger med muligheter for overnatting i hytter underveis.

Har du ikke utstyr?

Vi har skiutstyr for langrenn, i tillegg til sykler som kan leies i en dag eller lenger. (bestilles på forespørsel) Hafjell Alpine Park tilbyr et bredt utvalg av utstyr til leie på stedet. Hvis du har spesielle behov, gi oss beskjed så hjelper vi deg med å organisere det.

Fauna

DYRELIV

Elg, rådyr og villrein, rev og hare bor her permanent, og hvis du er heldig, vil du kunne oppdage dem. – Bjørner, ulver og den mystiske jerven streifer tidvis rundt i området, men du ser mest sannsynlig ikke disse sky og vakre dyrene. Hvis du tester ferdighetene og tålmodigheten, kan du være heldig å se en bever!

 

FUGLELIV

Området rundt Hornsjø er et paradis for fuglekikkere. Blant andre vil du kunne oppdage over 40 forskjellige arter, deriblant hønsehauk, steppehauk, myrhauk, ørn, jordugle, trane, gjøk og rugde. Konglebit kan observeres regelmessig. Øyerfjellet har vært det første stedet som har registrerte hekkende par.

VANN DYRELIV

Lokalt er det mer enn 40 innsjøer og dammer. Det er over 100 kilometer med elver og bekker som gir utmerket fiske. Du finner ørret, abbor, arktisk røye, harr og hvitfisk i de lokale farvannene. Fiskekort er tilgjengelig på hotellet vårt.

Har du en spesifikk interesse for vilt?

Skriv oss en melding hvis du har spørsmål angående hvilket dyreliv du vil finne rundt hotellet vårt. Kanskje har du alltid drømt om å få øye på en bestemt fugl og vil vite når det er de beste sjansene for å oppdage den. Eller kanskje du vil slå opp i de forskjellige artene før du går på oppdagelsesferd.

FLORA

Når det ikke er snø, tilbyr området rundt Hornsjø et mangfoldig landskap og flora. Nyt skogen, ville bekker, rolige innsjøer og fjellandskapet som stiger over 1000 meter.

Øyerfjellet er internasjonalt kjent for sin flora og fauna, og mens du vandrer eller sykler vil du komme over forskjellige nivåer av vegetasjon – jobbe deg opp fra skogen i dalene, krysse tregrensen og havne på krattfrie fjelltopper.

TOPPTURER

Det er mange fjelltopper å nå lokalt som er perfekte for dagsturer. Disse toppene inkluderer Hitfjell, Reinsfjell, Hafjell og Kriksfjell samt mange andre.

SETER-OPPLEVELSER

Besøk lokale setre i Øyer-fjellene. Det er noen lokale gårder som du kan besøke: Holmsetra, Steinsetra, Hornsjøsetra, Sjøsetra.

BÆR – OG SOPP-PLUKKING

Fra sensommeren og utover er det mange muligheter for høsting av bær og sopp. Blåbær, molte, tyttebær finnes i hele området, mens det er et stort utvalg av sopp som skal samles.

Har du en spesifikk naturinteresse?

Skriv en melding hvis du har spørsmål angående naturen rundt hotellet. Kanskje har du alltid drømt om å få øye på en bestemt plante og vil vite når det er de beste sjansene for å oppdage den. Eller kanskje du vil slå opp i de forskjellige artene før du utforsker på stedet.

Klimaendringene er tydelige, og kan utforskes i terrenget: trær og busker har klatret mer enn 100 m oppover i løpet av de siste 100 årene. Sammenlign med bilder på veggene i restauranten!

TURER

ELGSAFARI

Vi tilbyr elgsafari både morgen og kveld

Vi kan ta ut både enkeltpersoner og grupper, og med 90% sjanse for at du får se Norges kjempe.

HUNDEKJØRING

Vi har to Malamutter som kan dra en slede med forsyninger, mens du går på ski.

Vi kan ta deg med på en dagstur, i tillegg til camping eni villmarken.

LEI EN BÅT

Vi har 4 kanoer og tilgang til to robåter ved Hornsjø. Vi har også redningsvester i alle størrelser.

LEI SKIUTSTYR

Vi har skiutstyr for langrenn som kan leies i en dag og opptil to uker.

 SPENNENDE NYE OPPDAGELSER

Last ned et kart her over tur fra Gjæs-brug til Hornsjø